понедељак, 23. новембар 2015.

Случај господина А.Ф., окупација и улица

Виктор Радун Теон
Случај господина А.Ф., окупација и улица

Дочекивање првог човека НАТО-а уз највеће почасти и са хлебом и сољу је заиста дно дна и највећа увреда за српски народ. Прст у око Србима и српској традицији. Зна се коме се даје хлеб и со. Дочекивати крвнике и убице хлебом и сољу само је доказ наше потпуне потонулости. Наша држава не постоји, то су све сами бескичмењаци.
У том смислу, хапшење Андреја Фајгеља, истакнутог српског интелектуалца и искреног патриоте, налик случају г-дина К. у Кафкином роману Процес, представља врхунац силовања нације. Човек је само јасно изразио оно што сви ми, мање-више осећамо. Када нас је НАТО бомбардовао 1999., сви смо били једнаки, сви смо се крили и дружили по склоништима и подрумима зграда, док су они бесомучно сипали своје смртоносне товаре по градовима, селима, и фабрикама, и правили повремене колатералне штете, убијајући недужне грађане....То је та њихова оружана сила којом се толико диче, убијају незаштићене људе, нејач и децу...Фуј! Уништили су нам целокупну индустрију, истерали нашу храбру војску са Косова, принудили на предају, и инсталисали своју уцењену власт, под заједничким именом ДОС. Од тада смо ми окупирани. Да, Србија је под окупацијом од 1999. године, све до сада. И ми нисмо ни свесни тога. Све наше власти од 2000. наовамо су инсталисане од стране окупатора. Закључно са Вучићевом владом.
И ви онда хапсите Фајгеља, који је само изнео оно што сви ми мислимо, оно што је истина. Док се на слободи шетају тајкуни, који не плаћају порез, пљачкају и манипулишу народом, власт хапси поштене, честите и искрене људе.
Нека вам је на част! Али, не можете све нас похапсити, који мислимо исто као Фајгељ. А има нас пуно. И ако нас похапсите, мислите да сте тиме нешто добили? Само све више удаљавате народ од себе и стварате непомирљиви јаз. Ватра побуне овде никада не може бити угашена. Она може само тињати, а букнуће одједном и свом  силиниом, кад се будете најмање надали. Џаба вам сви ти ваши ботови који мотре на наше постове по друштвеним мрежама, ништа они не разумеју. Не разумеју суштину. А суштина је, да вас подсетим, недостижна преварантима, бедницима, ништаријама и никоговићима.
Видимо се на улици!