уторак, 7. јул 2015.

Отворено писмо патриотским странкама Србије - прозивка и позив на протесте

Виктор Радун
ОТВОРЕНО ПИСМО ПАТРИОТСКИМ СТРАНКАМА СРБИЈЕ:
ПРОЗИВКА И ПОЗИВ НА ПРОТЕСТЕ

Политичка, безбедносна, економска и социјална ситуација у Србији је, најблаже речено, очајна. Ово је дубоко трагична ситуација. Она се још увек не види довољно јасно, што због медијског зида који не дозвољава да се било шта неконтролисано и нецензурисано провуче од информација до народа, што због тишине годишњих одмора, што због дубоке омамљености обичних људи. Народ се држи у медијској заблуди, премијер Вучић, са његовом свитом, и даље у својим самохвалисавим говорима користи већ хиљаду пута испробане формуле успеха: "први пут у историји", "обећавам вам", "шта сам вам ја рекао", "видећете", "ми наш пут знамо", "наш циљ је ЕУ", итд.
Али, време НИЈЕ на нашој страни. Време не ради за нас. Сваки нови дан иде у прилог само влади и Вучићу, јер њима је стало да нас замајавају и држе у стању заблуде, док су држава и привреда у леру.
Сада је у ствари време за прозивку.
Где сте ви, челници патриотских странака: ДСС, Двери, СРС, Покрет за Србију, СНП Наши, СНФ, СОФ, Српски Препород, и остале странке, ако сам неку заборавио?
Шта више чекате?
Нема шта да се чека! Ако будемо још чекали, изгубићемо и ово мало што је остало од Србије!
Скупите се, саберите се, заборавите на своје разлике, уједините се у име и у интересу српског народа, у Србији и Републици Српској, као и у расејању! Окупите своје чланство и поведите народ на протесте – протесте док се ови кобни трендови српске политике коначно не зауставе, протесте за смену ове садашње власти, предвођене Александром Вучићем, и довођење на власт нових људи, чистих, политички свесних и патриотски оријентисаних. Учините то одмах, сад, јер нема времена за чекање!
Пред нама је 11. јул, први и најважнији од пресудних датума који нас чека у будућности, уједно тачка прекретница наше будућности, нашег опстанка. Не смемо дозволити да британска резолуција о Сребреници прође и да иједан званичник Србије и Републике Српске оде у Сребреницу на њихово „свечано“ обележавање измишљеног геноцида. Не смемо дозволити срамно и издајничко окупљање грађана 11. јула пред Скупштином Србије, у организацији разних НВО као чин обележавања „геноцида“ у Сребреници.
Не смемо заборавити Братунац и око 3.500 српских жртава. Не смемо заборавити српски народ у Републици Србији, Хрватској и на Косову и Метохији. Морамо тражити да Русија стане на нашу страну и стави вето на резолуцију у УН. Морамо захтевати детаљну и објективну истрагу у вези са злочинима које је починила муслиманска страна у селима у околини Братунца, у годинама које су претходиле злочину у Сребреници. Морамо захтевати од међународне заједнице објективан и непристрасан третман свих злочина који су почињени у току рата у БИХ, као и у Хрватској. Морамо тражити обештећење за егзодусе у ратовима у Хрватској и БИХ, као и за бомбардовање Р. Српске 1995. и Србије 1999. од стране НАТО снага.
Шта све може да нас задеси до краја ове и почетка следеће године? Не чека нас ништа добро. Kлупко катастрофалних догађаја одмотаће се муњевитом брзином. Ово је сценарио који се лако може десити ако не будемо ништа предузели.
Ако резолуција о Сребреници у УН прође, прогласиће нас геноцидним народом, укинуће нашу Републику Српску, након чега ће се десити још један велики егзодус српског народа у Србију. Шта још следи?
Промениће нам насилно Устав, растуриће нам породице, даће већа права ЛГБТ популацији него херетосексуалнима, дозволиће отимање деце породицама и давање геј и лезбо паровима на усвајање.
Шта даље следи? Отеће нам и званично и незванично Косово и Метохију, протераће преостале Србе са свете земље у Србију, распродаће нам земљу у Војводини и другде по Србији.
Шта још следи? НАТО војници ће нам шпартати по градовима и селима, ФБИ ће заводити ред и мир, увући ће нас у рат са Русијом и другим земљама, напуниће наше просторе ромским и албанским избеглицама са Косова и из читаве ЕУ, а онда и незадовољним, гладним и обесправљеним људима из Сирије, Ирана и других ратних подручја Блиског и Средњег Истока, којима ће поклонити земљу, куће и станове што их отимају Србима и осталим народима који су у Србији староседеоци, промениће нам демографски састав.
Шта још следи? Одвајање Војводине, Санџака, Југа Србије? На шта ћемо се свести? На Београдски пашалук?
Шта још следи? Огромна незапосленост, презадуженост, пропаст домаће економије, банкрот државе, социјална беда, грађански рат?
Једном речју: катастрофа!
Да ли сте свесни да нема више чекања! Сваки даљи сат одлагања само је корак ближе амбису.
Скупите се и поведите народ на устанак! Овако се више не може чекати.

Kako prepoznati pravu osobu

Viktor Radun Teon
 Kako prepoznati pravu osobu

Pravu osobu možete prepoznati. Ne treba da tražite. Gledajte srcem, iznutra, i prepoznavanje će biti obostrano. To je susret dva srca. Ako gledate samo očima nikada je nećete prepoznati. Zažmurite i dodirnite je, osetite. Oči su povezane sa umom, a dodir sa srcem.

O tzv. teoriji zavere

Viktor Radun Teon
O tzv. teoriji zavere

Kako dokazati da je tzv. teorija zavere stvarnost? Ništa lakše. Ko ima novac, taj određuje pravila i vlada svetom.

The Art of Scilence

Viktor Radun Teon
The Art of Scilence

The art of silence is truly the greatest one. I always rejoice to the moment when silence, the great mother of all, delivers an idea, a symbol or a vision. And that very moment always surprises me.

Umetnost tišine

Viktor Radun Teon
Umetnost tišine

Umetnost tišine je uistinu najveća. Uvek se obradujem trenutku kada tišina, ta velika majka svega, porodi neku misao, simbol ili viziju. A taj trenutak me uvek iznenadi.

Oda kreativnosti

Viktor Radun Teon
Oda kreativnosti

Uvek ću, ponavljam, uvek, podržati ideju, kreaciju, delo ljudskog genija, izvornost, poteklu iz srca ljudskog, iz težnje ka stvaranju, i uvek ću se opirati ljudskoj inerciji, lenjosti, tuposti i paralizi uma.
U ovom svetu beznađa i bezidejnosti svaka kreativnost je dobrodošla.

Nešto malo o FB prijateljstvu

Viktor Radun Teon
Nešto malo o FB prijateljstvu

Ovaj FB je zaista ubedljiv u tome što stvara iluziju da "znamo" osobu koja nam je na listi FB prijatelja. Da bi nekog zaista upoznali, nije dovoljno samo lajkovati njegove komentare i tekstove, izjavljivati kako nam se sviđa ili davati komplimente.
Ne, ne, dragi moji, da biste nekog stvarno poznavali, potrebno je mnogo vremena provedenog sa nekom osobom, mnogo razgovora, iskrenog razgovora, intimnosti, razmene osećanja, mnogo iskrene podrške kada je najteže, mnogo nesporazuma i truda da te nesporazume izgladimo, mnogo strpljenja, vere i ljubavi, iznad svega, ljubavi prema ljudskom biću.
A to je veoma teško. Naročito danas. Zato, ako mislite da Vam je neko prijatelj samim tim što se nalazi na listi Vaših FB prijatelja, verovatno ste u iluziji. Osim, dabome, Vaših pravih prijatelja i rodbine, s kojim se znate još od pre-FB faze. Proverite svoje FB prijatelje, iskušajte ih, ako želite da vidite da li su Vam pravi prijatelji, I posebno, ne zaključujte prerano i ne donosite sudove o njima prenagljeno, uzmite okolnosti u obzir, duševno i mentalno stanje u kojem se nalaze.
Ali, na kraju krajeva, i FB prijateljstvo ima svoje dobre strane. Ako ništa drugo, oni su naša publika, naša mikro-javnost. Osluškujmo šta kažu, misle i pišu o našim iznetim stavovima, razmotrimo sve okolnosti, i procenimo te njihopve komentare i opaske zdravorazumski. Pa, ako nam se učini da ipak ne zaslužuje mesto među našim odabranim FB prijateljima, onda uvek možete da pribegnete poslednjoj meri: iskjučenju. Bože moj, i to je za ljude, zar ne?

недеља, 5. јул 2015.

Na Dan Nezavisnosti, 4. jula 2015.



Viktor Radun Teon
Na Dan Nezavisnosti, 4. jula 2015.

Danas, na Dan nezavisnosti, šta slavi američki narod?
Jaz između proklamovanih ideala Američke revolucije i realnog stanja u svetu nikad nije bio veći. Danas je gotovo svuda u svetu američka vlada omrznuta. Čak ni američki narod ne voli svoju vladu. Oni su takođe, kao i mi, taoci i zamorčad ove umobolne, tiranske, sadističke, do srži pokvarene i perverzne američke vlade, kontrolisane od strane ultrabogate zelenaške "elite" koja svuda samo seje konflikte i ratove kako bi zarađivala na tuđoj muci i žrtvama, Putin je jedini državnik jedne velike sile koji je tom američkom samovlašću stao na put i zato sada svim sredstvima hoće da ga slome. I satanizuju ga u SAD i njihovim satelitima, kao što su satanizovali sve druge državnike koji su smeli da im kažu Ne. Ali, bude se i druge zemlje, polako ali sigurno: Južna Amerika se oslobađa, Bliski i Srednji Istok gori, Kina, Indija, Brazil i Južnoafrička Republika, zajedno sa Rusijom, pod kapom BRICS-a. Ko to ne vidi i ne razume zaista je omamljen. To je samo priznavanje realnosti.
Američka vlast nije isto što i narod. I još uz to, američka vlast danas nije ista kao i ona koja je izvela Američku revoluciju 1776. i donela prvi slobodoumni demokratski građanski ustav. Današnja Američka vlast je rasistička, totalitarna, megalomanska i antihumanistička i sve se to može argumentovati.
Jedino što nam ostaje je nada: nada da će se narodi svih zemalja, uključujući i američki narod, osvestiti, probuditi i ustati protiv tiranije svojih vlada.
Neka američki narod to prvi uradi. Neka revolucija bukne ponovo tamo odakle je i počela, pre 239 godina. Svima nama ostalima biće lakše.

среда, 1. јул 2015.

Nova zbirka

Viktor Radun Teon

Nova zbirka

Bog je veliki pesnik.
Svi smo mi njegova poezija.
Današnje čovečanstvo je njegova najnovija zbirka poezije.
Šuška se da sprema novu zbirku.